Vi klättrar uppåt

Det gläder mig mycket när jag är ute och reser och jag på plats kan se vilken fantastisk spridning vår cider har runtom i världen. Jag vet att det ligger ett oräkneligt antal timmar av slit och jobb bakom detta. Att våra produkter går att hitta på de mest oväntade ställen har vi dels våra duktiga distributörer att tacka för, men även alla de andra människor som brinner för våra varumärken och jobbar hårt för dem. Både i form av anställda som ser till att vi har en bra produkt att leverera, likväl som konsumenter som gillar oss och våra produkter och skapar en efterfrågan.

Därför blir jag extra stolt när jag tittar på årsstatistiken från Nielsen, där vi åter har flyttat fram våra positioner. Statistiken är för hela 2015 och avser det brittiska off-trade segmentet. Vi talar alltså om en av de tuffaste dryckesmarknaderna i världen och här ser man att ett hårt arbete lönar sig.

Statistiken, som ni hittar längre ner, visar att Kopparberg Cider är det sjunde mest sålda varumärket inom kategorin öl och cider och att den dessutom ökat med 13,8%. Att vi ligger före kända och fina varumärken så som Peroni, Corona, Guinness, och Heineken gör mig mäkta stolt och att konsumenterna dessutom är villiga att betala mer för våra produkter det gör mig superstolt.

Men som vanligt ska vi inte stanna upp för länge vid det som varit utan utveckla oss och se framåt. Nu har vi enorma utmaningar inför 2016 med att försvara vår goda varumärkesuppbyggnad. Som ett led i detta har vi på den brittiska marknaden lanserat Kopparberg Fruit Lager, ett uppfriskande lageröl med smak av citron och lime. Smaken kan beskrivas som en kombination av Kopparberg Ciders fruktiga och uppfriskande smak balanserad med lagerölets beska och den tror kommer falla väldigt många i smaken.

Att vi valt att ha vårt starka varumärke Kopparberg på etiketten är ett bevis på att vi tror på den och är stolta över den.

Veckans dryckestips

En traditionellt bryggd lagerbas, men utan humle, där vi istället gett ölet en fruktighet av citron och lime. Smaken kan beskrivas som en kombination av Kopparberg Ciders fruktiga och uppfriskande smak balanserad med lagerölets beska.

Dricks kall direkt ur flaskan.

Peter Bronsman