Shepherd Neame Bishops Finger Flaska 50CL
ÖlAle

Shepherd Neame Bishops Finger

Flaska 50CL, 5,4%

Bishops Finger Kentish Strong Ale är ett finsmakaröl som har vunnit åtskilliga utmärkelser och anses av många ölkännare som en måste-ale bland premium bitters. Det har fått sitt namn ifrån de fingerformade skyltar som pekade ut pilgrimernas väg till Thomas à Beckets grav, ärkebiskopen av Canterbury på 1100-talet.

Bishops Finger, bryggt sedan 1958, var en av de första strong ales som kom till när maltransoneringen lättades upp mot slutet av 1950-talet. Tillika är det ett av Storbritanniens äldsta flasköl.

Bishops Finger innehar också EU:s klassificering Skyddad ursprungsbeteckning för lokala produkter av specifik karaktär och med dem förknippade produktnamn. Det unika består i att ölet enligt stadga endast får bryggas av bryggmästaren och på en fredag samt att det måste innehålla 100 % naturliga ingredienser såsom humle och korn från Kent liksom artesiskt källvatten.

Doft och smak

Doft av fläderblom och citrus. Fast, fruktig bas från riklig mängd kristallmalt. Nötig, fyllig och lätt rostad smak med inslag av plommon, aprikos, kanel och blodapelsin, kompletterat av ett tydligt humlebett.

Serveringstips

Serveras vid 10-13 °. Passar till smakrik mat. Tips: Hamburgare med lagrad cheddar och bacon, vitlöks- och tomatmajonäs, äppel- och selleri-coleslaw, tomater, pickles, lök och pommes frites.


Produkten finns även i nedan förpackningar

  • Shepherd Neame Bishops Finger

    fat 30L, 5,2%
    Se Produkt

Bli kund

Driver du restaurang och söker leverantör? Då kan du lita på Kopparbergs Bryggeri. Vi levererar över hela landet och har en bredd i vårt egenproducerade sortiment.

Vi utgår från Kopparberg och Örebro men har givetvis en personlig kontakt i närheten av dig.

Kontakta oss
Visa filter
Alla Alk. %
  • Alla
Alla Förpackningar
  • Alla
Alla storlekar
  • Alla