AR tar plats i bryggeriet

Just nu testar vi AR, augmented reality, som utbildningsverktyg i bryggeriet. Vi vill korta upplärningstiden och skapa ökad trygghet för våra operatörer. Onsdagen den 27 november mellan 11:30-15:30 välkomnas företag och media till demonstration i bryggerimiljön. 

Det är genom speciella glasögon och en app som våra operatörer kan se maskinen framför sig och samtidigt få virtuella instruktioner och guidning till vilka inställningsmoment som ska genomföras.

Försöket ingår i projektet Augmentor, som är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park, Kopparbergs Bryggeri AB, IT-konsultbolaget Nethouse och Örebro universitet. Den 27 november kommer tekniken att demonstreras på Kopparbergs Bryggeri, och alla nyfikna är välkomna.

– Vi tror att fler företag inom tillverkningsindustrin skulle kunna ha nytta av den här tjänsten, och tekniken är också högintressant för företag inom bemanningssektorn, säger Anna Töndel, delprojektledare på Alfred Nobel Science Park.

Demonstrationen inleds med lunch och introduktion av Kopparbergs Bryggeri. Nethouse kommer att visa upp plattformen och Amy Loutfi, professor i informationsteknologi vid Örebro universitet, ska berätta om vilka möjligheter det finns att utveckla AR-applikationen med artificiell intelligens. Besökarna kommer också att få se hur det går till när operatörer utbildas via AR i bryggeriet.

Anmäl dig till dagen senast den 20 november här.

Välkomna!

Dag: Onsdag den 27 november
Tid: 
11:30-15:30 (dagen inleds med drop in-lunch, programmet startar 12:30)
Plats: 
Kopparbergs Bryggeri AB, Klotenvägen 4, Kopparberg (det går ett tåg från Örebro till Kopparberg klockan 9.53 och tillbaka till Örebro klockan 15.58 för den som önskar resa med kollektivtrafik).