Bryggeriet

VD-ord

 • 2020-11-18
 • VD-ord

Företagspresentation för 2020

Nu finns vår företagspresentation för 2020 tillgänglig för läsning. Många fantastiska produkter har lanserats det senaste och vårt varumärke Kopparberg växer sig starkare och starkare. Klicka på bilden nedan för att komma till presentationen.

Jag vill även passa på att visa er vår framgång i Storbritannien. Här ser ni statistik över försäljningsvärde Off Trade BWS (Beer, wine, spirits) under 12 månaders-perioden till och med 4 oktober 2020.

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
Covid-19 påverkar oss alla
 • 2020-03-23
 • VD-ord

Covid-19 påverkar oss alla

I dessa Covid-19 tider är det mycket som sker, och det i rasande fart. Ett exempel på detta som berör oss är våra planerade produktnyheter som för bara någon vecka sedan presenterades för den tyska gränshandeln. Bara några dagar senare stängdes gränsen mellan Sverige och Danmark, varmed hela gränshandeln la sig i en tillfällig vila. Förutsättningarna förändras snabbt, och så är det inte bara för oss. I dessa tider gäller det att ta så många rätta beslut som går, att spekulera för mycket är ingen idé.

För vår egen del har vi ännu inte märkt av några större förändringar försäljningsmässigt, men det är klart att kartan kommer att ritas om även för oss som till exempel när alla pubar på order ifrån den brittiska regeringen stängde i fredags kväll. Självklart ökade försäljningen i livsmedelsbutiker dagen efter, varmed vi säljer väldigt mycket mer, men hur mycket av det hamstras? Och såna här olika scenarier dyker upp flera gånger per dag på de olika marknaderna. Det gäller att vi är flexibla och beredda på att göra förändringar.

En förändring behöver inte alltid vara negativ. Ett bra bevis på detta är vår Kopparberg Gin Passionfruit & Orange som vi nyligen lanserade på den brittiska marknaden och som direkt sålde över förväntan. Detta gör mig väldigt glad på flera vis. Givetvis gläds jag åt försäljningssiffrorna, men även över att kunna erbjuda våra kunder en produktnyhet från deras favoritmärke. När våra konsumenter hittar nyheter ifrån oss så tror jag att de får ett positivt tänk om att vi är på offensiven och tror på framtiden.

Än så länge går vår produktion för full kapacitet, men det kan givetvis förändras.

Men låt oss inte glömma att den största utmaningen, och det viktigaste för oss alla just nu, är att få stopp på Covid-19 viruset. Ta hand om er där ute.

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
 • 2020-03-11
 • VD-ord

Besök på tyska gränshandeln

I början av veckan åkte jag ner till våra kunder på tyska gränsen för att se hur våra varumärken presterar på plats och presentera nyheter i sortimentet som Kopparberg Hard Seltzer och Kopparberg Gin. Ginen som blev den mest lyckade lanseringen under 2019 i UK (alla drycker inräknade), och enda drycken på topp 10 mest lyckades lanseringar alla branscher. (Källa: KANTAR, Top new product development launches of 2019 in the UK, 52 weeks to 29/12/19)

Här kan ni kolla in vårt sortiment mot tyska och övriga gränshandelsområden (klicka på bilden):

 

 

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
 • 2019-12-11
 • VD-ord

God jul och gott nytt 2020

Nu när vi gått in i december månad och året närmar sig sitt slut har det blivit dags för en av årets absolut största höjdpunkter, den årliga klockutdelningen.

Många av er vet säkert redan vid det här laget att vi visar vår personal uppskattning för deras insats genom att dela ut en klocka efter att de varit anställda i 10, 15, 20 och 25 år. Den här gången var jag givetvis extra stolt då vi för första gången hade äran att få dela ut ett antal 25-års klockor.

Hittills har vi haft utdelning på två orter, Göteborg och Kopparberg, nedan ser ni våra duktiga medarbetare.

När jag tidigt en morgon åkte upp för klockutdelningen i Kopparberg passerade jag John Scott’s som ligger mitt i byn. Jag häpnade över hur vackert där var och självfallet var jag tvungen att ta en bild på världens finaste pub omringad av en fantastisk miljö.

Med detta vill jag passa på att tacka all vår personal, våra kunder, samarbetspartners, leverantörer och framförallt alla våra konsumenter för ett fantastiskt bra år. Nu ser vi fram emot 2020!

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
Lite sommarläsning
 • 2019-06-04
 • VD-ord

Lite sommarläsning

Här kommer lite sommarläsning och mycket av det är taget ur den presentation jag höll på årsstämman den 21 maj uppe på bryggeriet i Kopparberg.

Jag vill även passa på att tacka alla er som tog er tid att komma. De senaste åren har vi vid varje stämma haft över 100 personer som närvarat och det är oerhört givande att ha så många aktieägare som bryr sig om oss och vårt bryggeri. Jag har valt ut några bilder inför sommaren som jag tror kan intressera de flesta av er. Det är allt från produkter till försäljningsstatistik.

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
 • 2019-02-20
 • VD-ord

Sofiero Original har uppdaterad design

För två år sedan tog vi hjälp av våra Sofiero-fans på facebook för att rösta vilken design Sofiero skulle ha. Tre varianter fanns det att välja på, varav en var den befintliga. Vinnaren blev en vågmönstrad burk. Nu har vi uppdaterat alla varianter vi har på Sofiero och snart finns alla i butik, även om det under en övergångsperiod kommer finns kvar av den förra designen.¨

Sofiero Originals alla varianter:

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
 • 2018-12-21
 • VD-ord

En julhälsning

Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Och om ni inte redan satt er glögg så hittar ni ett sista minuten-recept här hos oss: Glögg på mindre än 48 timmar

 

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
 • 2018-05-23
 • VD-ord

Årsstämma 2018

Vår årsstämma brukar vara uppskattad och årets var inget undantag. Många aktieägare tog sig till Kopparberg och lokalen var fullsatt till sista plats.

Det är fantastiskt roligt att så många är intresserade och tar sig tid att komma. Jag är oerhört stolt över det! Jag hoppas och tror att alla trivdes och uppskattade både stämman och rundvandringen.

Efter 20 år som styrelseledamot, de senaste som ordförande, håller Carl-Eric Berg här sitt avskedstal. Han talar även om att han kommer att fortsätta i styrelsen för våra bolag i Storbritannien och Finland.

Ha en bra vecka i solen!

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
 • 2018-04-20
 • VD-ord

Banco Bryggeri har fått nya ägare

I veckan var jag nere i Skruv för att avsluta försäljningen av maskiner samt lokaler som tillhört Banco Bryggeris verksamhet. Det känns riktigt bra att kunna sälja till någon som har ambition att växa i området, det blir bäst för näringslivet i och runt Skruv. Jag ser fram emot att se Banco Bryggeri fullt med energi igen och önskar nya ägarna 13:e Protein Import lycka till.

Trevlig helg!

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
 • 2017-12-06
 • VD-ord

Klockutdelning

En av årets höjdpunkter är när vi kan samla personalen och visa den uppskattning de förtjänar för sitt engagemang. Vi har som tradition inom bryggeriet att dela ut en klocka efter 10-, 15- och 20- års anställning. Precis som tidigare år var det en jättetrevlig tillställning. Vi började med en lunch på Bångbro Herrgård. För er som inte varit Bångbro kan jag varmt rekommendera ett besök, såväl atmosfären som personalen är av högsta kvalitet.
Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
Nästa