Craft Beer bryggerier.

Personligen gillar jag idén och förstår att folk köper öl från dessa bryggerier. För här kan man göra mer speciella öl, då man kan tillverka mindre serier. Öl som blir hur goda som helst, men kanske inte passar alla.

Skall man sälja ett öl som passar alla, då är det vanligt ljust lageröl, ett mängd öl, man pratar om. Ta till exempel ett av USAs mest sålda öl, Budweisser. Det har fått sin egen stil och väldigt många gillar det onekligen, eftersom det är ett av världens mest sålda öl. De har alltså fått fram den smak som många gillar och skall därför även fortsätta producera det så som de fått fram, men runtomkring måste det finnas Craft Beer. Helt enkelt att de ljusa lagerölen måste få hjälp utav Craft Beer för att bredda ölintresset.

Jag har fått en del frågor om hur vi ställer oss till Craft Beer bryggerier och svaret är mycket enkelt. Givetvis är jag mycket positiv till dem, då vi faktiskt redan har ett Craft Beer Bryggeri, som är specialiserat på olika brygder. Det är vårt Zeunerts Bryggeri, där vi brygger våra öl hantverksmässigt och jäser i öppna jäskar.  Vi ligger alltså absolut inte på latsidan, utan har haft vårt Craft Beer i över tio år.

Många stora bryggerier drömmer om att ha ett eget Craft Beer bryggeri, och vi har ett redan. Så att vi ligger i framkant råder det ingen tvekan om och många kommer säkert att följa oss.

Till er som är lite osäkra på vad Craft Beer egentligen är, kan jag rekommendera att prova Zeunerts Merke, som verkligen är ett Craft Beer.

Trevlig helg!
/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman