En riktigt trevlig sommar till alla.

Vi får en hel del frågor om vårt sortiment och den senaste tiden så är det bland annat en del som undrat varför vår Zeunerts Werde inte finns kvar på Systembolaget. Det är helt enkelt som så att den inte höll försäljningen och Systembolaget valde därför att plocka bort den. Det är självklart tråkigt då det var ett gott öl i en mycket snygg förpackning, men vi får kalla det för ett olycksfall i arbetet.

Vi är en av de största leverantörerna till Systembolaget, trots att vi jämför med våra konkurrenter har ett väldigt smalt sortiment med få artiklar. Vårt systembolagssortiment är inte stort men speciellt, det skulle kunna kallas för något av en ”premier league”. Att våra konsumenter uppskattar våra produkter råder det nämligen ingen tvekan om. Idag ser vårt sortiment på Systembolaget ut enligt följande:

Kopparberg Päroncider 7,0 %, den överlägset mest sålda cidern inom segmentet söt cider.

Inom segmentet torr cider säljer vår Naked Apple (Äkta torr) mest.

Vad det gäller ljus lageröl så säljer vår Sofiero Original 5,2 % överlägset mest, där även ”storebror” Sofiero 7,5 % säljer mest inom de extra starka.

Fagerhult är det snabbast växande ölet på Systembolaget.

Swedish Elk är en av de mest sålda extra starka ölen inom flasksegmentet.

Höga Kusten är ett snabbväxande öl som ligger bland de som säljer bäst inom specialöl.

Detta om något tyder på att vi har riktigt bra produkter av hög kvalitet. De volymer som vi säljer med vårt ”lilla” sortiment skall vi vara jättestolta över, för här finns inga ”hyllvärmare” som väntar på att åka ut.

Som jag skrev förra veckan så är det även snart dags för vår Sofiero profil-pet att äntra Systembolaget och denna kommer vi att fokusera mycket på den under senhösten.

Det enda som våra konsumenter saknar från oss, enligt vad som kommit fram till vår konsumentavdelning, är en smaksatt cider, en Ale och en IPA (India Pale Ale). Men dessa vet jag att våra bryggmästare arbetar för fullt med att utveckla.

På grund av semesterledig personal på flera olika håll inom vår IT-avdelning, återkommer nästa VD-ord vecka 33.

Därför vill jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig sommar!
/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman