Kanarieöarna.

Som jag skrivit om tidigare, så har vi inlett ett globalt samarbete med SABMiller. Ett samarbete som innebär att vi tillsammans skall lansera vår cider på utvalda exportmarknader. Det var nu dags för ett nytt steg, då vi skrev ett avtal för Kanarieöarna. På Kanarieöarna finns det två stora bryggerier, Tropical i Las Palmas och Dorada på Teneriffa. Tillsammans har de en stor dominans vad det gäller ölförsäljningen.

Kanarieöarna är ingen ny marknad för oss, utan vi har funnits här i egen regi sedan länge under ledning av vår spanska landschef Mr. Gonzales. Han har jobbat med oss sen 1999 och byggt upp en riktigt fin marknad, så självfallet tycker han det är dags för oss att ta nästa steg.

Att Mr. Gonzales & Co. kommer att ha mycket att göra under den närmsta tiden råder det ingen tvekan om och utvecklingen här kommer att bli mycket intressant att följa. Det var i varje fall mycket glada och positiva framtidstankar under de dagar jag befann mig där.

Så när skandinaver, engelsmän och tyskar dricker en iskall cider upptappad direkt från fat i ett Kopparberg glas, det är sådana tillfällen som gör både mig och mina medarbetare extra stolta.

För hade det inte varit för våra duktiga medarbetar i alla led, då hade vi inte kunna få fram så här bra produkter och det är en förutsättning för att vi skall kunna fortsätta utveckla cidermarknaden i världen.

Trevlig helg!
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman