Kopparbergs Cider.

Några av våra utländska marknader har valt att sälja både vår alkoholfria och alkoholhaltiga cider. Går man på en pub eller en supermarket i England, så hittar man garanterat båda varianterna och sedan är det upp till kunden att välja.

Vi ser på pubarna att de säljer allt mer alkoholfri cider. Vår alkoholfria flaska är väldigt lik den alkoholstarka, men givetvis med en viss designskillnad på etiketten för att undvika förväxling. Men förpackningen och imagen är den samma. De serveras i likadana glas och väl kylda med mycket is. För det är ju varumärket vi vill sälja.

Det som hänt på den svenska marknaden är att vi säljer alkoholfri och låg alkoholhaltig cider i matvarubutikerna medan folk gör sina inköp på Systembolaget . Här har det bara funnits den alkoholstarka varianten varför folk då inte förväntat sig något annat.

Nu växer de alkoholfria produkterna på Systembolaget och de har börjat att ta in ett allt större sortiment. Vårt mål är att ha ett lika bra sortiment av den alkoholfria som det alkoholhaltiga cidern på alla försäljningsställen där det går.

En kall alkoholfri päroncider med mycket is är väldigt gott, prova själv!

Trevlig helg!
/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman