Medelhavet

I dessa länder har vi funnits länge, det var här vi startade upp med vår export, och de är och har varit väldigt viktiga för oss. Visserligen har vi försäljning året om i området, men det är från mitten av maj till mitten av augusti som det är högsäsong i länder som t.ex. Cypern, Grekland, Italien, Malta och Spanien.

Att vi har en så stark försäljning i dessa länder beror på att vår försäljning till stor del är koncentrerad till turistområdena. Marknaden skiljer sig en hel del mellan länderna runt Medelhavet. På Cypern har vi försäljning på en ö, i Grekland på 40 öar, där t.ex. Rhodos, Kreta och Kos hör till de stora, men vi finns även på massa små öar och alla är de lika viktiga.

Den här tiden på året är alltid lika spännande, för det är då vi ser hur vi får ut våra varumärken. För bara vi får ut våra produkter, då köper kunderna dem och det gör givetvis våra distributörer glada.

Jag vet inte hur många öar jag själv varit ute på, men det är inte många gånger som jag behövt bli besviken.

En rolig sak som hände förra året var att ett svenskt par hörde av sig. De hade varit ute och båtluffat i den grekiska övärlden och kommit till en jätteliten ö. Där fanns i stort sett bara en bar och där hade de hittat vår cider.  Så tillgängligheten på våra produkter är det verkligen inget fel på.

Trevlig helg!

Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman