Ökat intresse för öl och cider

Historiskt sett har det alltid skrivits mycket om vin. Allt från olika smaktyper, dess syra, mognad, sort på druva och ursprung till vilken temperatur den skall ha vid servering.  Jag måste erkänna att vinindustrin varit väldigt duktiga på att förmedla ut druvan. Folk tycker att det är roligt att läsa om det, kombinera rätt mat till rätt vin, tycka till om det, smaka och känna sig kunniga.

Öl och cider däremot har tidigare bara funnits där, men på senare tiden har intresset för olika sorters öl och cider ökat enormt. Idag skrivs det mycket om öl och cider. Inte om själva bryggerierna, men om olika ölsorter, hur de tillverkas och vilken mat som passar till dem. Intresset för öl och cider har fått ett rejält uppsving. Inte för att bryggerierna promotar sina varumärken, utan för att efterfrågan på olika öltyper har ökat.

Jag tror inte heller att konsumtionen kommer att gå upp, utan istället kommer man att ändra sitt konsumtionsmönster, när man fått smak på alla de fina ölsorter som finns.

Jag blir väldigt glad åt det ökade mediala intresset för öl och alla dess sorter.

Och om ni går ut på puben, ta med er dessa ord:

– Våga prova, våga fråga och våga bry er!

 

Trevlig helg!

/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman