Servera din dryck rätt.

Det är väldigt viktigt att servera drycken på ett professionellt och tilltalande sätt, för den perfekta upplevelsen. Exempelvis vinbranschen har alltid haft sina traditionella vinglas, men inom cider och ölsegmentet har det fullkomligt exploderat av framförallt olika ölglas, men på senaste tiden även ciderglas.

Jag tror faktiskt att Sverige ligger väldigt långt fram med att ha speciella glas till de olika ölen.  För hur serverar man en öl eller cider för att den ska smaka som godast? Självklart serverar man gärna i glas som har förmåga att på rätt sätt framhäva drycken, men till stor del är det även en imagefråga.

Rätt glas gör att folk vet vad de dricker och det smakar även godare. Visst måste man ha förståelse för att krögarna inte kan ha ett glas för varje öl, då det inte funkar i den dagliga driften, men om de till så stor del som möjligt håller fast vid detta så kommer det att öka hela segmentet.

Ett bra exempel på detta är då jag hade ett föredrag för en grupp ölälskare från utlandet.

De verkligen älskade öl och hade ett stort intresse för olika typer av det. Jag chockade dem och bjöd vår flädercider som fördrink. Jag fyllde upp ett litet glas med is, hällde på vår flädercider och stack i ett litet sugrör.  Många hade på grund av sitt stora ölintresse aldrig smakat flädercider innan och jag blev glatt överraskad då samtliga tyckte att det var väldigt gott. Jag kan lova att det inte bara var cider, utan sättet vi serverade den på som gjorde det.

Helgens drinktips, om ni vill bjuda på en fördrink på en fest eller helt enkelt bara överraska grannen:

Ta ett kort drinkglas på cirka 20 cl, häll upp mycket is, fyll upp med Kopparberg flädercider och stick i ett kort sugrör.

Ni kommer inte bli besvikna!

Trevlig helg!
/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman