Vinordic en givande mässa för Kopparberg.

När jag frågade runt bland mina kollegor, så tyckte en del tyvärr att mässan var dålig, men det håller jag inte med om. Visst har den blivit lite mindre, men det har de flesta dryckesmässor. I varje fall där vi bryggerier har varit de dominanta. Och att det har blivit så är inte så konstigt med tanke på alla sammanslagningar i vår bransch. Det är få bryggerier kvar och då givetvis ett mindre antal utställare.

För oss var mässan givande med många bra samarbetspartners och nya affärsmöjligheter. Däremot var det synd att inte alla svenska bryggerier fanns representerade. Vinordic är ju faktiskt norra Europas största dryckesmässa och skall man driva branschen framåt måste alla vara med, så att man får det tryck mässan förtjänar.

Jag vet faktiskt inte varför alla inte var med, men jag vet i varje fall att jag tycker det var väldigt dåligt av dem. Framförallt av de större bryggerierna, som inte tar sitt ansvar. Fast de har säkert någon bra anledning som någon ”smart konsult” har hittat på.

För vår egen del skötte sig vår försäljningschef och hans medarbetare ypperligt, precis som vanligt, så det var en fröjd att vara där.

Trevlig helg!
/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman