Bryggeriet

Nyheter

Kopparberg Hard Seltzer lanseras i UK
 • 2020-06-05
 • Nyheter

Kopparberg Hard Seltzer lanseras i UK

En av de stora dryckeskategorierna i USA är Hard Seltzer, kolsyrat vatten med alkohol och någon smaksättning. Långsamt tar sig trenden vidare till Europa och nu har vi lanserat Kopparberg Hard Seltzer i UK.

I första lanseringen finns tre varianter att välja mellan; Mixed Berries, Passionfruit och Black Cherry. Du kan läsa mer om dem på kopparberg.com.

Kopparberg Gin med ny smak
 • 2020-06-03
 • Nyheter

Kopparberg Gin med ny smak

I slutet av mars lanserade vi Kopparberg Gin Strawberry&Lime och tack vare stort intresse från konsumenter runt om i landet har den från och med 1 juni tagit sig in i hyllan på 73 st Systembolag. I och med det stora intresset väljer vi nu att lansera även Kopparberg Gin Passionfruit&Orange i beställningssortimentet från 1 juni 10:00. Just Kopparberg Gin Passionfruit&Orange lanserades även nyligen i UK och Irland.

Smaken av exotisk passionsfrukt balanserad med bitter apelsinzest gör Kopparberg Gin Passionfruit&Orange till ett uppfriskande och fruktigt tillskott på ginhyllan. Den somriga drycken är både vegansk och glutenfri, serveras bäst över is och en skiva apelsin tillsammans med tonic eller lemonad.

 • 2020-05-19
 • Nyheter

Delårsrapport Q1 2020

Idag har vi släppt vår delårsrapport, du hittar rapporten  här

 • 2020-03-24
 • Nyheter

Fem nyheter på dagligvaruhandeln

Veckan efter påsk, i vecka 16, tar ett antal nyheter plats i hyllorna hos Coop, Hemköp, mat.se, Willys och Tempo. Vi lanserar nya förpackningar på cider och öl samt ett helt nytt varumärke för dagligvaruhandeln.

Kopparberg Pear Alcohol-Free 330 ml burk
Kopparberg Strawberry&Lime Alcohol-Free 330 ml burk
Kopparberg Apple Rosé Alcohol-Free 330 ml burk
Höga Kusten 3.5% 330 ml burk
Sofiero 0.0% 330 ml burk

Hoppas ni hittar någon ny favorit i hyllan på er favoritbutik.

AR tar plats i bryggeriet
 • 2019-11-14
 • Nyheter

AR tar plats i bryggeriet

Just nu testar vi AR, augmented reality, som utbildningsverktyg i bryggeriet. Vi vill korta upplärningstiden och skapa ökad trygghet för våra operatörer. Onsdagen den 27 november mellan 11:30-15:30 välkomnas företag och media till demonstration i bryggerimiljön. 

Det är genom speciella glasögon och en app som våra operatörer kan se maskinen framför sig och samtidigt få virtuella instruktioner och guidning till vilka inställningsmoment som ska genomföras.

Försöket ingår i projektet Augmentor, som är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park, Kopparbergs Bryggeri AB, IT-konsultbolaget Nethouse och Örebro universitet. Den 27 november kommer tekniken att demonstreras på Kopparbergs Bryggeri, och alla nyfikna är välkomna.

– Vi tror att fler företag inom tillverkningsindustrin skulle kunna ha nytta av den här tjänsten, och tekniken är också högintressant för företag inom bemanningssektorn, säger Anna Töndel, delprojektledare på Alfred Nobel Science Park.

Demonstrationen inleds med lunch och introduktion av Kopparbergs Bryggeri. Nethouse kommer att visa upp plattformen och Amy Loutfi, professor i informationsteknologi vid Örebro universitet, ska berätta om vilka möjligheter det finns att utveckla AR-applikationen med artificiell intelligens. Besökarna kommer också att få se hur det går till när operatörer utbildas via AR i bryggeriet.

Anmäl dig till dagen senast den 20 november här.

Välkomna!

Dag: Onsdag den 27 november
Tid: 
11:30-15:30 (dagen inleds med drop in-lunch, programmet startar 12:30)
Plats: 
Kopparbergs Bryggeri AB, Klotenvägen 4, Kopparberg (det går ett tåg från Örebro till Kopparberg klockan 9.53 och tillbaka till Örebro klockan 15.58 för den som önskar resa med kollektivtrafik).

 

Våra juldrycker
 • 2019-11-12
 • Nyheter

Våra juldrycker

Kopparbergs Svagdricka, Zeunerts Julmust och Sofiero Julöl. Våra juldrycker är omtyckta sedan många år tillbaka, svagdrickan var ju till och med anledningen till att Kopparbergs Bryggeri startades 1882. Kopparbergs Svagdricka och Zeunerts Julmust hittar du i de flesta dagligvarubutiker och Sofiero Julöl finns på landets alla Systembolag.

Det är dessutom tid att sätta glöggen för att ha den klar till jul. Vi har samlat två recept här. Ett sista minuten-recept men även den välkända dunderglöggen.

 • 2019-08-21
 • Nyheter

Delårsrapport Q2 2019

Idag har vi släppt vår delårsrapport, du hittar rapporten här

 • 2018-03-28
 • Nyheter

Årets Underhållsledare 2018

Vår Teknikchef Jimmy Öberg vann priset Årets Underhållsledare 2018 och fick vid en ceremoni på Underhållsmässan i Göteborg motta priset. Det är Svenskt Underhålls Vetenskapliga råd som utser vinnare utifrån uppställda kriterier såsom strategisk ledning av underhållet, ekonomistyrning, kompetensutveckling, beredning & schemaläggning samt uppnådda resultat.

Den Europeiska branschorganisationen EFMNS anordnar den Europeiska tävlingen Maintenance Manager of the Year. Genom vinsten kommer Jimmy att representera Sverige i finalen som hålls i Antwerpen i Holland under hösten. Det är många som har del i detta pris.

 • 2018-01-22
 • Nyheter

Peter Bronsman är gäst i Investeraren Podcast

 • 2017-11-08
 • Nyheter

Alkoholfria ciderdrinkar med influencers

Vi har med Kopparberg Cider Alkoholfri samarbetat med några svenska influencers för att öka intresset för alkoholfritt.

Föregående Nästa