Bryggeriet

Nyheter

De senaste nyheterna direkt från Kopparberg.

En trio av gin
 • 2020-08-12
 • Nyheter

En trio av gin

I slutet av juli lanserades Kopparberg Gin Mixed Fruit. Det betyder att gin-familjen är komplett även på hemmamarknaden Sverige.

Kopparberg Gin Strawberry&Lime 37.5% finns nu i nästan var tredje Systemboalget-butik och går att beställa i beställningssortimentet samt hos Axfood Snabbgross eller direkt från oss för dig som driver restaurang.

Kopparberg Gin Passionfruit&Orange 37.5% finns i 55 Systembolagsbutiker och går att beställa i beställningssortimentet samt hos Axfood Snabbgross eller direkt från oss för dig som driver restaurang.

Kopparberg Gin Mixed Fruit 37.5% går att beställa i beställningssortimentet samt direkt från oss för dig som driver restaurang.

Kopparberg Hard Seltzer lanseras i UK
 • 2020-06-05
 • Nyheter

Kopparberg Hard Seltzer lanseras i UK

En av de stora dryckeskategorierna i USA är Hard Seltzer, kolsyrat vatten med alkohol och någon smaksättning. Långsamt tar sig trenden vidare till Europa och nu har vi lanserat Kopparberg Hard Seltzer i UK.

I första lanseringen finns tre varianter att välja mellan; Mixed Berries, Passionfruit och Black Cherry. Du kan läsa mer om dem på kopparberg.com.

Kopparberg Gin med ny smak
 • 2020-06-03
 • Nyheter

Kopparberg Gin med ny smak

I slutet av mars lanserade vi Kopparberg Gin Strawberry&Lime och tack vare stort intresse från konsumenter runt om i landet har den från och med 1 juni tagit sig in i hyllan på 73 st Systembolag. I och med det stora intresset väljer vi nu att lansera även Kopparberg Gin Passionfruit&Orange i beställningssortimentet från 1 juni 10:00. Just Kopparberg Gin Passionfruit&Orange lanserades även nyligen i UK och Irland.

Smaken av exotisk passionsfrukt balanserad med bitter apelsinzest gör Kopparberg Gin Passionfruit&Orange till ett uppfriskande och fruktigt tillskott på ginhyllan. Den somriga drycken är både vegansk och glutenfri, serveras bäst över is och en skiva apelsin tillsammans med tonic eller lemonad.

 • 2020-05-19
 • Pressreleaser

Kommuniké från årsstämma 2020

Kommuniké från årsstämman 19/5 2020, hittar du HÄR

 • 2020-05-19
 • Nyheter

Delårsrapport Q1 2020

Idag har vi släppt vår delårsrapport, du hittar rapporten  här

 • 2020-04-21
 • Pressreleaser

Årsredovisning 2019

 • 2020-04-14
 • Pressreleaser

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA 2020

Kopparbergs Bryggeri Aktiebolag (publ) org.nr. 556479-8493 kallar till årsstämma tisdagen den 19 maj 2020 kl. 13.30 på John Scott’s Kopparberg, Kristineplan 1, Kopparberg, med registrering från kl.13.00.

I och med att vi lyder under strikta restriktioner för att minimera spridandet av Covid-19 kan stämman inte hållas på bryggeriet likt tidigare år. Vi följer regeringens och folkhälsomyndighetens råd och rekommenderar er att i möjligaste mån inte resa i onödan och i möjligaste mån delta i stämman genom ombud. Stämman kommer även att behöva anpassas efter den rådande situationen innebärande att vi inte bjuder på någon förtäring, att ingen bryggerivisning kommer att genomföras samt att endast en nedbantad version av verkställande direktörens anförande kommer att hållas. Därtill tillåts inga bisittare, utöver vad som anges i aktiebolagslagen. Om ytterligare försiktighetsåtgärder i samband med bolagsstämma bedöms lämpliga eller nödvändiga kommer information om detta att lämnas på bolagets hemsida, www.kopparbergs.se.

Nästa år hoppas vi återigen kunna hålla stämman på bryggeriet med den sedvanliga bryggerivisningen.

Kallelse till Årsstämma 2020
Fullmakt till Årsstämma 2020

 • 2020-04-14
 • Pressreleaser

Covid-19 uppdatering samt utdelning

Pressmeddelande från Kopparbergs Bryggeri AB

Kopparbergs Bryggeri AB Covid-19 uppdatering samt utdelning

På grund av rådande osäkerhet kring hur Covid-19 kommer att utvecklas och dess påverkan på Kopparbergs Bryggeris marknader väljer styrelsen som en försiktighetsåtgärd sänka sitt förslag till årsstämman att dela ut 6:50 kronor per aktie till att istället dela ut 4:75 kr per aktie.

Försäljnings- och produktionsmässigt har året börjat mycket bra och även efter Covid-19 utbrottet har vi fortsatt hålla vår försäljning. Det har emellertid kantats med myndighetsbeslut såsom stängda pubar och gränser samt övriga restriktioner men det har vi hittills hanterat bra.

 • 2020-03-24
 • Nyheter

Fem nyheter på dagligvaruhandeln

Veckan efter påsk, i vecka 16, tar ett antal nyheter plats i hyllorna hos Coop, Hemköp, mat.se, Willys och Tempo. Vi lanserar nya förpackningar på cider och öl samt ett helt nytt varumärke för dagligvaruhandeln.

Kopparberg Pear Alcohol-Free 330 ml burk
Kopparberg Strawberry&Lime Alcohol-Free 330 ml burk
Kopparberg Apple Rosé Alcohol-Free 330 ml burk
Höga Kusten 3.5% 330 ml burk
Sofiero 0.0% 330 ml burk

Hoppas ni hittar någon ny favorit i hyllan på er favoritbutik.

Covid-19 påverkar oss alla
 • 2020-03-23
 • VD-ord

Covid-19 påverkar oss alla

I dessa Covid-19 tider är det mycket som sker, och det i rasande fart. Ett exempel på detta som berör oss är våra planerade produktnyheter som för bara någon vecka sedan presenterades för den tyska gränshandeln. Bara några dagar senare stängdes gränsen mellan Sverige och Danmark, varmed hela gränshandeln la sig i en tillfällig vila. Förutsättningarna förändras snabbt, och så är det inte bara för oss. I dessa tider gäller det att ta så många rätta beslut som går, att spekulera för mycket är ingen idé.

För vår egen del har vi ännu inte märkt av några större förändringar försäljningsmässigt, men det är klart att kartan kommer att ritas om även för oss som till exempel när alla pubar på order ifrån den brittiska regeringen stängde i fredags kväll. Självklart ökade försäljningen i livsmedelsbutiker dagen efter, varmed vi säljer väldigt mycket mer, men hur mycket av det hamstras? Och såna här olika scenarier dyker upp flera gånger per dag på de olika marknaderna. Det gäller att vi är flexibla och beredda på att göra förändringar.

En förändring behöver inte alltid vara negativ. Ett bra bevis på detta är vår Kopparberg Gin Passionfruit & Orange som vi nyligen lanserade på den brittiska marknaden och som direkt sålde över förväntan. Detta gör mig väldigt glad på flera vis. Givetvis gläds jag åt försäljningssiffrorna, men även över att kunna erbjuda våra kunder en produktnyhet från deras favoritmärke. När våra konsumenter hittar nyheter ifrån oss så tror jag att de får ett positivt tänk om att vi är på offensiven och tror på framtiden.

Än så länge går vår produktion för full kapacitet, men det kan givetvis förändras.

Men låt oss inte glömma att den största utmaningen, och det viktigaste för oss alla just nu, är att få stopp på Covid-19 viruset. Ta hand om er där ute.

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
Föregående Nästa