Bryggeriet

Nyheter

De senaste nyheterna direkt från Kopparberg.

  • 2015-07-06
  • VD-ord

Världens första frysta cider

På grund av webbyte så har vi inte VD-ordet kommit ut sedan vecka 3 men i slutet av året ska det vara tillbaka som vanligt. Till dess vill jag önska alla en riktigt trevlig sommar.

För er som vill prova något nytt i sommar så finns nu världens första frysta cider, Kopparberg Frozen Fruit Cider, i Sverige, Finland, Storbritannien, Spanien och Irland.

Trevlig sommar!

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
Frank's produktfamilj
  • 2015-07-01
  • Nyheter

Frank's produktfamilj

Vår Frank’s Vodka och Richard’s Gin har bytt kläder och blivit ekologiska. Dessa två går nu under Frank’s produktfamilj och produktnamnen är Frank’s Organic Vodka och Frank’s Organic Gin.

John Scott's öppnar i Spanien
  • 2015-06-24
  • Nyheter

John Scott's öppnar i Spanien

I mitten av juli kommer John Scott’s öppna ytterligare en pub, denna gång i Puerto Banús i södra Spanien.

Sedan tidigare finns i Göteborg John Scott’s Avenyn, John Scott’s Stable, John Scott’s Palace, John Scott’s Linné samt John Scott’s Lodge i Sälen.

Bete dig som folk med Björn Goop
  • 2015-05-31
  • Nyheter

Bete dig som folk med Björn Goop

Sedan några år tillbaka har samarbetet mellan Sofiero och Björn Goop funnits. Nu kommer första kampanjen som förenar de två. Under kampanjen Bete dig som folk hjälper Björn Goop dig som tittar att bete dig som folk.

Se kampanjens filmmaterial här: youtube.com/sofierobeer
Mer om Sofiero hittar du här: sofierobeer.com

  • 2015-05-26
  • Pressreleaser

Kommuniké 2015

Kommuniké från Årsstämma 2015.

Kommuniké som pdf

  • 2015-04-22
  • Pressreleaser

Kallelse till årsstämma

Aktieägarna i Kopparbergs Bryggeri AB kallas härmed till årsstämma, tisdagen den 26 maj 2015 i Kopparberg, Klotenvägen 1. Inregistrering till årsstämman börjar kl. 13.00. Årsstämman hålles kl. 13.30. Direkt efter årsstämman sker en rundvandring i bryggeriet.

Kallelse som pdf

  • 2015-01-15
  • VD-ord

En resa till Sverige

Om vi ska kunna fortsätta utvecklas i samma takt och fokusera rätt är det viktigt att våra internationella samarbetspartners har förståelse för oss och vårt tänk. För att på bästa sätt få fram hur våra produkter är gjorda och för att lära sig magin bakom vår cider har vi börjat ha utbildning för dem i Sverige.

Att Sverige är ett populärt land att åka till har vi snabbt märkt.

Första gänget som kom hit var vår personal från England. De var 35 stycken som fick besöka bryggeriet, uppleva de svenska fjällen på ett av våra egna ställen och framförallt lära sig mer om produkterna.

Något som de som inte varit här tidigare sa var att de blev överraskade av hur trevliga svenskarna var och vilket fint land Sverige är.  Så året har verkligen börjat bra!

En trevlig helg till er alla!

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
  • 2014-12-18
  • VD-ord

God Jul och Gott Nytt År

Jag vill även tacka er alla för 2014 som har varit ett mycket bra år.

Nu ser fram emot ett fantastiskt 2015.

Trevlig helg!

/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
  • 2014-12-04
  • VD-ord

Årets klockutdelning

Vi har alltid en första klockutdelning när man jobbat tio år och därefter vart femte år.

I år var det första gången som vi skulle dela ut 20-års klockor. Självfallet hölls denna högtidsstund på Bångbro Herrgård i Kopparberg.

Jag känner mig oerhört stolt och glad då i stort sett samtliga som vi anställde för 20 år sedan är kvar än idag.

Som det känns tror jag inte det finns någon bättre personal än den vi själva har och jag kan lova att den glädje jag kände då jag delade ut klockorna gjorde att det kändes som om jag redan fått årets julklapp.

 

Trevlig helg!

Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
  • 2014-11-13
  • VD-ord

Zeunerts Julmust

När vi köpte Zeunerts Bryggeri i början av 2000-talet hade de redan då en väldigt bra julmust som skilde sig från de andra. Den lagrades och hade därför en mustigare smak, en något ”vuxnare.

Vi sålde själva vid den här tidpunkten stora volymer av vår ”läskmust”. Den hade en helt annan smak än Zeunerts Must, som var den enda på marknaden av sin typ. Därför valde vi att ta bort vår klassiska must och satsade enbart på Zeunerts, då den tillför marknaden mycket mer. Från början såldes den mest uppe i Norrland, men snabbt spridit sig längre söderut. Genom sin unika smak har den blivit väldigt populär och en testvinnare i flertal smaktester. Folk har till och med startat en Facebooksida där de tipsar varandra om var den finns att få tag på.

Så sent som i förra veckan var jag i en ICA-butik där föreståndaren dök på mig och talade om att musten var lika bra som vanligt och hur efterlängtad den var, för som han sa: ”Det är den enda riktiga musten.”

Så jag kan varmt rekommendera er alla att prova den!

Trevlig helg!

/Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman
Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB
Föregående Nästa